Tipuri de cote

Valoarea cotei pe care o vedeti in dreptul unui meci reprezinta suma pe care o vei castiga in urma unui pariu corect, pentru fiecare dolar, euro sau leu investit. Spre exemplu, daca avem la un meci o cota de 1.5 pentru victoria gazdelor, iar noi pariem si iese asa, castigam 1.5 $ (daca am pariat 1$). Asta inseamna ca iei inapoi dolarul pariat si ca si castig consideri acel 0.5$.

Sistemul american

In sistemul american de cotare o sa intalniti cote care sunt numere pozitive sau negative. Cand aceasta cota este un numar pozitiv, el reprezinta valoarea castigului pe care vi-l aduce un pariu de 100$. Ca exemplu, daca vedem o cota de +130 inseamna ca la un pariu de 100$ vom incasa 130$. Practic va fi un castig net de 30$.

Cand cota este un numar negativ, acest numar reprezinta suma pe care trebuie sa o jucati pentru a castiga 100$. Ca exemplu, daca vedem o cota de -120, inseamna ca trebuie sa pariem 120$ pentru a castiga 100$. Atentie! Echipele sunt inscrise dupa ordinea americana, asa ca echipa oaspete va fi trecuta mereu prima. Ca exemplu, Phoenix Suns at Milwakee. Asta inseamna ca Phoenix joaca la Milwakee, dar Phoenix va fi trecuta prima.

Cum schimbam?